Keyhof Concerten

Kroningsconcert

Cantuva Coronation Concert

Welkom op deze uitvoering van de stilaan klassiek geworden Keyhofconcerten. Het is inderdaad met veel genoegen dat het Vocaal Ensemble Cantuva haar optredens vorm geeft in het kader van deze mooie kapel, met haar prachtige akoestiek en eclectische architectuur.

Ook dit jaar werd voor een even ambitieus als mooi en uitdagend programma geopteerd. In de lijn van de concerten van de vorige jaren selecteerden we dit jaar, onder het motto “Kroning”, de kroningsmis van W.A. Mozart en de Coronation Anthems van G.F. Handel. De mis van Mozart kreeg deze naam pas na de uitvoering ervan tijdens de kroningsplechtigheid van Keizer Leopold II tot koning van Bohemen in 1791 te Praag; de Coronation Anthems hadden hun première ter gelegenheid van de intronisatie van King George II en zijn gemalin Queen Caroline in 1727 in de Westminster Abbey.

We zijn ervan overtuigd dat de keuze van deze twee repertoirestukken uit de 18e eeuw bij u in de smaak zal vallen. Onze dank aan u, ons trouw publiek en aan onze sponsors die deze uitvoering mogelijk maken.

Cantuva presenteert dit concert, in samenwerking met het koor La Villanelle uit Waterloo,  het kamerorkest Chapelle de Lorraine en de solisten, met meer dan 100 musici. Gesticht in 1995 kijken we uit naar volgend jaar want dan wordt het Vocaal Ensemble Cantuva 25 jaren jong.

Laten we bij het begin van de lente van deze jubelende muziek genieten!

C.Paul Bosmans, voorzitter

Programma - deel 1

George Frideric HANDEL (1685 – 1759)

 

FOUR CORONATION ANTHEMS

voor solisten, koor en orkest

 

Programma - deel 2

Wolfgang Amadeus MOZART (1756 – 1791)

 

KRÖNUNGSMESSE in C – KV 317

voor solisten, koor en orkest

Uitvoerders

KOREN:

Vocaal ensemble Cantuva, Druivenstreek, o.l.v. Marc Verboomen

La Villanelle, Waterloo, o.l.v. Damien Strecker

 

SOLISTEN:

Helga Van Campenhout, sopraan

Isabelle Everarts de Velp, mezzo-sopraan

Jan Caals, tenor

Kris Belligh, bariton

 

ORKEST:

Chapelle de Lorraine, kamerorkest

Bert Van Laethem, concertmeester

 

ALGEMENE LEIDING: DAMIEN STRECKER

 

zaterdag 30 & zondag 31 maart – Kloosterkapel van Keyhof, Huldenberg