Omkadering

Cantuva Katrien Vercauter

Katrien Vercauter zette haar eerste muzikale pasjes aan de academies van Dendermonde en Lebbeke. Ze zette haar studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en behaalde er de diploma’s piano en kamermuziek, met onderscheiding.

Ook volgde ze meesterklassen bij gerenomeerde musici.

Ze concerteert in binnen- en buitenland en is docente piano en coördinatrice aan de Kunstacademie van Zaventem.

Katrien is al 19 jaar de vaste en zeer gewaardeerde begeleidster van Cantuva op de wekelijkse repetities. Op vele concerten van Cantuva treedt zij dan ook op als begeleidster én als soliste.

Cantuva Joris Bosman

Joris Bosman (tenor) is sinds enkele jaren de stemcoach van Cantuva en treedt op als solist op de concerten.

Na zijn studies zang en piano in Leuven en Utrecht, bekwaamde hij zich als solist en behaalde de eerste prijs zang in de disciplines oratorium, lied en opera en het Hoger Diploma lied en oratorium aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Hij staat bekend als vaardig acteur en zo vertolkte hij reeds een twintigtal hoofdrollen in operettes. Als Evangelist in beide passies van Johann Sebastian Bach is hij regelmatig te gast in Nederland, Frankrijk en België. Hij doceert zang aan de Muziekacademie August De Boeck te Asse.

Cantuva Chapelle de Lorraine

Chapelle de Lorraine (1987) is het vaste “huisorkest” van Cantuva, niet in de minste plaats omdat de intendant van het orkest én de koorleider van Cantuva één en dezelfde persoon zijn: Marc Verboomen. Het wordt door koorleden én publiek als een grote meerwaarde beschouwd dat Cantuva gedurende vele concerten begeleid wordt door dit professionele ensemble. Vakmensen met een uitgesproken passie voor de muziek musiceren in wisselende samenstelling, o.l.v. concertmeester Bert van Laethem.

Op zoek naar een professioneel begeleidingsorkest voor uw koor? Een uitstekend kamerorkest? Chapelle de Lorraine stelt zich zeer flexibel op. Voor meer info: marc.verboomen@telenet.be – tel.: 02/687 55 96.