Omkadering

Cantuva-KatrienVercauter

Katrien Vercauter zette haar eerste muzikale pasjes aan de academies van Dendermonde en Lebbeke. Ze vervolgde haar pianostudies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij André De Groote en Jan Michiels en behaalde er de diploma’s piano en kamermuziek, met onderscheiding. Vanuit een grote nieuwsgierigheid naar historische uitvoeringspraktijk schoolde ze zich nog twee jaar bij aan de pianoforte. Ook volgde zij meestercursussen bij gerenommeerde musici.

Katrien concerteert in zeer verscheiden bezettingen en op diverse plekken. Ze is één van de bezielsters van Compagnie Paprika, waar ze familievoorstellingen maakt op de raaklijn tussen beeld en klassieke muziek. Daarnaast heeft ze een hart voor kunstonderwijs en is ze momenteel waarnemend directeur in de academie van Oud-Heverlee.

Al sinds 2003 is Katrien de vaste en zeer gewaardeerde begeleidster van Cantuva op de wekelijkse repetities. Op de vele concerten van het koor treedt zij dan ook op als begeleidster én als soliste.

Cantuva-omkadering

Anne Puttaert (1959) begon haar muziekstudies aan het conservatorium in Leuven. Zij vervolgde haar muzikale opleiding in het Lemmensinstituut waar zij piano studeerde bij Ewa Korniszewska, zang bij Dina Grossberger, blokfluit bij Koen Dieltiens en orgel bij Jozef Sluys. Tevens lag de focus op muziekpedagogie en muziekdidactiek.

Zij was lerares muzikale opvoeding en esthetica aan het Maria Boodschaplyceum te Brussel. Tevens leidde zij het schoolkoor Nausikaä dat o.a. meewerkte aan talrijke theaterproducties, musical en jeugdopera. Zelf deed zij veel koorervaring op in de koren van het Lemmensinstituut en het Koor van de Europese Unie.

Sedert medio 2023 is Anne de stem- en zangcoach van Cantuva.

Cantuva Chapelle de Lorraine

Chapelle de Lorraine (1987) is het vaste “huisorkest” van Cantuva, niet in de minste plaats omdat de intendant van het orkest én de koorleider van Cantuva één en dezelfde persoon zijn: Marc Verboomen. Het wordt door koorleden én publiek als een grote meerwaarde beschouwd dat Cantuva gedurende vele concerten begeleid wordt door dit professionele ensemble. Vakmensen met een uitgesproken passie voor de muziek musiceren in wisselende samenstelling, o.l.v. concertmeester Bert van Laethem.

Op zoek naar een professioneel begeleidingsorkest voor uw koor? Een uitstekend kamerorkest? Chapelle de Lorraine stelt zich zeer flexibel op. Voor meer info: marc.verboomen@telenet.be – tel.: 02/687 55 96.