Cantuva Vocaal Ensemble

Biografie

Cantuva is een vocaal ensemble voor gemengde stemmen en bestaat uit een zestigtal leden, allen zangliefhebbers uit de regio van de druivenstreek: Overijse, Hoeilaart en Huldenberg. De Latijnse naamkeuze is afgeleid van “cantare” voor zingen en “uva” voor druif; deze naam is wellicht uniek in de koorwereld. Sinds de oprichting in 1995 staat het koor onder leiding van Marc Verboomen.

Het koor repeteert wekelijks, behalve tijdens de schoolvakantie. De repetities worden begeleid op de piano door Katrien Vercauter, reeds 16 jaar de vaste en zeer gewaardeerde begeleidster van Cantuva. Jaarlijks worden er 2 à 3 concerten gegeven. De laatste jaren is Cantuva vooral gekend door de concerten die gehouden worden in de prachtige kloosterkapel van Keyhof in Huldenberg. In de loop der jaren werkte Cantuva meermaals samen met andere koren en ging men al eens naar het buitenland.

Op het repertorium staan zowel religieuze als profane werken, waaronder grote klassieke muziekstukken zoals de Krönungsmesse van Mozart, het Requiem van Fauré en de Coronation Anthems van Handel. De samenwerking met kamerorkest Chapelle de Lorraine is bij deze muziek onontbeerlijk. Kijk zeker eens in het archief om een overzicht te krijgen van onze afgewerkte projecten sinds de oprichting!

Voelt u zich geroepen om met ons mee te komen zingen (we zijn vooral op zoek naar versterking voor onze tenoren en bassen), neem dan zeker contact op! Het repertoire is gevarieerd, de koorleden zijn gemotiveerd, het bestuur zorgt voor een goede omkadering en een juiste balans tussen werk en ontspanning. Het koor repeteert iedere maandagavond van 20u15 tot 22u15 in de kerk van Terlanen.