Keyhof Concerten

Salve Regina 2017

Cantuva Salve Regina

Cantuva is een 20 jaar jonge en dynamische vereniging. Een groep van een zestigtal leden die graag samen zingen en muziek maken. Maar er is meer, het is voor iedereen een hobby en dat beoefen je enkel met vrienden. We hopen allemaal dat je dit hoort en voelt bij onze concerten. We brengen ze uiteraard voor u, ons trouw publiek, ook voor de toevallige luisteraar, maar ook voor onszelf. Zingen is medicament voor de ziel. Het ontspant na een dag hard werk of het doet je de dagelijkse zorgen een beetje vergeten. De meeste zangers kijken dan ook uit naar de maandagavonden in de kerk van Terlanen. Onder leiding van een professioneel team met Joris Bosman, stemcoach, Katrien Vercauter, pianist en Marc Verboomen, koorleider, stilt elke repetitie onze culturele honger.

Elke vereniging heeft wel een doelstelling, iets waar alle leden zich belangeloos voor inzetten. Daarom brengt Cantuva tweemaal per jaar een concert. Ditmaal draait alles om Maria. De meimaand leent zich daar uitstekend voor. Met honderden liederen waaruit we konden kiezen was de samenstelling van het programma een pijnlijke opgave. Er is nog stof voor tientallen concerten. De meeste liederen zijn prachtig. Ook al ben je niet gelovig, de intimiteit, de intensiteit en de melodische kracht die ervan uitgaan zullen je zeker bekoren. Ook deze keer kunnen we weer rekenen op de mooie begeleidende tonen van Katrien en het kamerorkest Chapelle de Lorraine.

De culturele sector heeft het in België niet onder de markt. Subsidies worden verminderd of volledig afgeschaft. Ook kunst moet winst opleveren. Ook al zijn we maar amateurs, we willen met Cantuva je echt ontroeren, je raken omdat we erin geloven dat onze kunstbeleving een meerwaarde betekent voor de harde maatschappij. We kunnen dit alleen maar blijven doen omdat jullie ons blijven steunen door uw aanwezigheid. Ook onze sponsors zijn een noodzakelijke hulp. We zijn hen en jullie erg dankbaar en hopen ook in de toekomst op iedereen te kunnen blijven rekenen. En… moest je zin hebben, onze vriendenkring sluit niemand uit. Er kan er nog altijd één bij.

Dirk Allaerts, voorzitter

Programma - deel 1

Anton Bruckner (1824 – 1896)

 

Locus Iste

koor / orgel

 

Tota pulchra es Maria

solo / koor / orgel

 

Ave Maria

koor / orgel

 

Franz Schubert (1797 – 1828)

 

Ave Maria

solo / orgel

 

Salve Regina

koor / orgel

 

Béla Bartok (1881 – 1945)

 

7 Roemeense dansen voor strijkers

strijkers

Programma - deel 2

Edward Elgar (1857 – 1934)

 

Serenade in e opus 20 voor strijkers

strijkers

 

Ave verum corpus

solo / koor / orgel

 

Ave Maria

koor / orgel

 

César Franck (1822 – 1890)

 

Ave Maria

solo / orgel

 

Felix Mendelssohn (1809 – 1847)

 

Hymne opus 96

solo / koor / orkest

Uitvoerders

KOREN:

Vocaal ensemble Cantuva, Druivenstreek, o.l.v. Marc Verboomen

 

SOLIST:

Joris Bosman, tenor

 

ORKEST:

Chapelle de Lorraine, kamerorkest

Bert Van Laethem, concertmeester

 

ALGEMENE LEIDING: MARC VERBOOMEN

 

zaterdag 27 & zondag 28 mei – Kloosterkapel van Keyhof, Huldenberg